Glasvezel in de rest van Midden-Drenthe

Geschreven door Martijn Braam op 2015-03-16

Het is al weer 2 jaar geleden dat Reggefiber een project opstartte om glasvezel aan te bieden in de woonwijken van Smilde, Beilen en Westerbork. Bij dit project is een groot deel van de mogelijke aansluitingen overgeslagen, alleen de woonwijken zelf zijn aangesloten. De industriegebieden en buitengebieden zijn hierdoor nog steeds afhankelijk van internet over de telefoonlijn of in de betere gebieden internet over kabel.

Het is jammer dat de industriegebieden niet zijn aangesloten omdat juist die de bandbreedte van glasvezel internet goed gebruiken kunnen. Ook de buitengebieden hebben geen aansluiting gekregen omdat huizen niet dicht genoeg bij elkaar liggen om kabel te trekken (ook al ligt de Reggefiber glasvezel voor het huis langs) of omdat in het geval van smilde het kanaal er tussen zit.

Een oplossing

Stichting Sterk Midden-Drenthe is ontstaan uit een burgerinitiatief en de gemeentelijke werkgroep Glasvezel en wil in het 4e kwartaal van 2015 glasvezel gaan aanleggen naar iedereen die nog geen toegang heeft tot de bestaande glasvezelnetwerken. Dit is alleen mogelijk als minimaal 65% van de aansluitingen toezeggen dat er een abbonement genomen word.

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u terecht op www.sterkmiddendrenthe.nl