Het seizoen voor kapotte harde schijven

Geschreven door Martijn Braam op 2017-01-31

Heeft u een computer van begin 2013 en word de computer spontaan langzamer? Dan kan het zijn dat de harde schijf in de computer kapot aan het gaan is.


Cryptolocker virussen

Geschreven door Martijn Braam op 2015-08-16

Een populair type virus wat momenteel rondgaat zijn cryptolocker virussen. Deze virussen installeren op de achtergrond en gaan langzaam alle foto's en documenten versleutelen. Deze versleuteling is niet terug te draaien zonder de ontsleutelcode van de maker van het virus. Als alle bestanden versleuteld zijn komt er een melding op het scherm dat alle bestanden ontoegankelijk zijn gemaakt en dat er voor een bepaald bedrag de bestanden teruggegeven worden. Deze bedragen zitten meestal rond de 0.5 of 1 bitcoin (1 bitcoin is op dit moment 540 euro.


USB, USB en USB

Geschreven door Martijn Braam op 2015-08-16

Sinds 2008 bevatten computers voor het eerst USB3 poorten. Hetzelfde als de "normale" USB aansluitingen maar dan blauw. Dat is natuurlijk niet het enige verschil. USB3 poorten zijn ongeveer 10 keer zo snel als de oude USB2 aansluitingen. Dit is handig als er veel bestanden gekopieerd moeten worden naar een externe schijf of usb stick. Ook leveren de USB3 poorten meer stroom zodat telefoons sneller op te laden zijn.


Bereik test Mikrotik hAP router/accesspoint

Geschreven door Martijn Braam op 2015-06-04

Voor MKB'ers levert BrixIT op dit moment Mikrotik RB2011 routers. Dit zijn erg snelle en stabiele routers voor een bedrijfsnetwerk. Het nadeel van deze routers is dat ze 130 euro kosten en dus niet aantrekkelijk zijn voor thuisgebruikers.

Voor thuisgebruikers is de Mikrotik hAP Lite beschikbaar. Deze is een stuk goedkoper dan de RB2011 routers (55 euro) maar heeft ook minder functies.


Bouw en Woonweken Middendrenthe

Geschreven door Martijn Braam op 2015-05-12

Op 30 mei is er een woonmarkt bij het gemeentehuis van Beilen. Dit is de start van de bouw en woonweken die worden gehouden in Drenthe.


Glasvezel in de rest van Midden-Drenthe

Geschreven door Martijn Braam op 2015-03-16

Het is al weer 2 jaar geleden dat Reggefiber een project opstartte om glasvezel aan te bieden in de woonwijken van Smilde, Beilen en Westerbork. Bij dit project is een groot deel van de mogelijke aansluitingen overgeslagen, alleen de woonwijken zelf zijn aangesloten. De industriegebieden en buitengebieden zijn hierdoor nog steeds afhankelijk van internet over de telefoonlijn of in de betere gebieden internet over kabel.


Windows 10

Geschreven door Martijn Braam op 2015-02-02

30 september 2014 kondigde Microsoft voor het eerst officieel Windows 10 aan. De laatste maanden zijn een paar "Technical previews" uitgebracht zodat softwarefabrikanten hun programma's en apparaten kunnen testen met de nieuwe Windows versie. Ook wij hebben de testversie van Windows 10 gedownload en gekeken wat de verschillen zijn met de vorige Windows versies.