Het seizoen voor kapotte harde schijven

Geschreven door Martijn Braam op 2017-01-31

Heeft u een computer van begin 2013 en word de computer spontaan langzamer? Dan kan het zijn dat de harde schijf in de computer kapot aan het gaan is.

Eind 2011 is er een overstroming geweest in Thailand waardoor bijna alle fabrieken van harde schijf fabrikanten onder water is komen te staan. Op dat moment is ook de prijs van een harde schijf bijna verdubbeld. Na de overstroming was Seagate de eerste fabrikant die de productie weer helemaal op gang had in het einde van 2012. Helaas was de productie van harde schijven door Seagate nog niet optimaal bij de productie van die serie harde schijven.

Die serie harde schijven van Seagate beginnen nu langzamerhand gebreken te vertonen en sinds januari beginnen ze nu ook steeds meer helemaal kapot te gaan (Als in: al een stapel kapotte schijven in deze week)

Als uw computer spontaan veel langzamer wordt of een tikkend geluid begint te maken kan dat een teken zijn dat de harde schijf kapot aan het gaan is. Als de computer nog wel werkt kan de hele inhoud van de harde schijf worden overgezet op een nieuwe schijf, meestal helemaal zonder dataverlies.